با بیش تر از 10000 سال تاریخ، قبرس نسبتاًً بوسیله تک تک فرهنگهای مدیترانه اشغال گردیده است و بدین جزیره فرهنگی میدهد که منعکس کننده تمامی حاکمان متفاوت میباشد. اسکندر مقدونی که در قرن دهم پیش از به دنیاآمدن به 10 ایالت متعدد شهر تقسیم شد، امپراتوری جمهوری اسلامی ایران را فتح کرد و قبرس را نزدیک به سال 332 پیش از ولادت آزاد کرد. این جزیره آنگاه بوسیله رومیان در قرن اولیه پیش از به دنیاآمدن فتح شد، وقتی که مسیحیت به جزیره معرفی شد.
در قرن ها آجل قبرس به نوبه خویش به وسیله آشوری ها، مصریها، اهل ایرانها و یونانیها اداره می شد. نزدیک به سال 1185 بعد از تولد، قبرس به یک امپراتوری جداگانه ذیل حکومت اسحاق کمننوس تبدیل شد. قرن شانزدهم شاهد تسخیر این جزیره به وسیله امپراتوری عثمانی با قیامهای خونین بخش اعظمی در حین سال های آنگاه بود. در سال 1878 اشغال بریتانیا دراین جزیره استارت شد.
در صورتیکه قصد خرید ملک در قبرس شمالی دارید، می بایست داده ها جامعی از این میهن داشته باشید پس تا پایان با ما همپا گردید.
تاریخچه قبرس
تاریخچه قبرس به هزاران سال پیش بازمیشود. جزیره قبرس از مجالهای بسیار بدور مسکونی بوده میباشد و فرهنگ و تمدنهای مختلفی در آن صورت گرفتهاند. در طی تاریخ، قبرس زیر سلطه امپراتوریهای مختلفی بوده میباشد، مثلا آشوریها، مصریها، یونانیها، رومیها، بیزانسها، اعراب، و عثمانیها.
در قرن 19 میلادی، قبرس به مستعمره بریتانیا تبدیل شد. بریتانیا تا سال 1960 میلادی بر قبرس حکومت می کرد.
در سال 1960 میلادی، قبرس به استقلال رسید. در آن مجال، جمعیت قبرس به طور تقریبً متساوی دربین یونانیتبار و شکافتبار تقسیم گردیده بود.
از فرصت استقلال قبرس، تنشهای قومی در بین یونانیتبارها و شکافتبارها دراین مملکت وجود داشته میباشد. این تنشها در سال 1974 میلادی به نقط ی اوج خویش رسید.
در سال 1974 میلادی، یک کودتای نظامی که بوسیله ژنرالهای یونانیتبار قبرس ایفا شد، سبب ساز شد که ترکیه به قبرس حمله نماید. در فیض این حمله، نصیب شمالی قبرس به وسیله ترکیه اشغال شد.
از آن مجال، جزیره قبرس به دو نصیب شمالی و جنوبی تقسیم گردیدهاست. قسمت شمالی را قبرس شمالی تشکیل میدهد که صرفا بوسیله ترکیه تحت عنوان یک مرزو بوم غیر وابسته به رسمیت شناخته گردیدهاست. نصیب جنوبی را جمهوری قبرس تشکیل می دهد که عضو اتحادیه اروپا میباشد.
در سالهای اخیر، کوششهای متعددی برای حل قضیه قبرس صورت گرفته میباشد، البته تا به امروز به فیضای نرسیده میباشد.
تقسیم قبرس به دو قسمت شمالی و جنوبی
در سال 1960 میلادی، قبرس به استقلال رسید. در آن مجال، جمعیت قبرس حدوداً هم اندازه میان یونانیتبار و سوراختبار تقسیم گردیده بود. این دو تیم قومی دارنده لهجه، مذهب، و تمدن متفاوتی میباشند.
از مجال استقلال قبرس، تنشهای قومی در بین یونانیتبارها و رخنهتبارها دراین میهن وجود داشته میباشد. این تنشها در سال 1964 میلادی به تضاربهای مسلحانه سبب شد.
در سال 1974 میلادی، یک کودتای نظامی که به وسیله ژنرالهای یونانیتبار قبرس اعمال شد، سبب ساز شد که ترکیه به قبرس حمله نماید. در فیض این حمله، نصیب شمالی قبرس بوسیله ترکیه اشغال شد.
در سود این حمله، حدود 200 هزار نفر از یونانیتبارها از قسمت شمالی قبرس آواره شدند. از آن فرصت، نصیب شمالی قبرس به وسیله ترکیه اداره میگردد و فقط به وسیله ترکیه تحت عنوان یک مرز و بوم جدا به رسمیت شناخته شدهاست. قسمت جنوبی قبرس را جمهوری قبرس تشکیل می دهد که عضو اتحادیه اروپا میباشد.
در سالهای اخیر، کوششهای متعددی برای حل مورد قبرس صورت گرفته میباشد، ولی تا به امروز به سودای نرسیده میباشد. یکیاز اشتباهات مهم در حل این موضوع، اختلاف در زمینهی حالت نصیب شمالی قبرس میباشد. ترکیه خواهان استقلال قسمت شمالی قبرس میباشد، در حالی که جمهوری قبرس خواهان بازگرداندن تمامیت ارضی خویش میباشد.
چرا قبرس شمالی جزء اتحادیه اروپا وجود ندارد؟
قبرس شمالی عضو اتحادیه اروپا وجود ندارد چون فقط بوسیله ترکیه تحت عنوان یک مملکت جداگانه به رسمیت شناخته گردیده است.
قبرس شمالی در سال 1974 میلادی، بعد از یک کودتای نظامی که بوسیله ژنرالهای یونانیتبار قبرس ایفا شد، بوسیله ترکیه اشغال شد. از آن فرصت، دو طرف دربارهی حالت قبرس به توافق نرسیدهاند و جزیره قبرس همچنان به دو نصیب شمالی و جنوبی تقسیم گردیده است.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا صرفا جمهوری قبرس را تحت عنوان عضو خویش به رسمیت می شناسند و قبرس شمالی را به رسمیت نمیشناسند. بدین ترتیب، قبرس شمالی از مزایای عضویت در اتحادیه اروپا منتفع وجود ندارد، به عنوان مثال آزادی رفتوآمد، بیزنس آزاد، و یاریهای مالی اتحادیه اروپا.
با این درحال حاضر، قبرس شمالی رابطه ها تجاری محدودی با اتحادیه اروپا داراست. در سال 2003 میلادی، اتحادیه اروپا توافقنامهای با قبرس شمالی امضا کرد که به کسب و کار آزاد میان این دو طرف اذن میدهد. این توافقنامه به اقتصاد قبرس شمالی امداد نموده است، البته هنوز هم قبرس شمالی از مزایای بدون نقص عضویت در اتحادیه اروپا منتفع وجود ندارد.
مطالب مرتبط: 5 تفاوت پر رنگ خرید ملک در قبرس شمالی در مقایسه با قبرس جنوبی
در سالهای اخیر، سعیهای متعددی برای حل موضوع قبرس انجام یافته میباشد، البته تا به امروز به سودای نرسیده میباشد. یکی ایرادات مهم در حل این زمینه، اختلاف راجعبه حالت قسمت شمالی قبرس میباشد. ترکیه خواهان استقلال نصیب شمالی قبرس میباشد، در حالی که جمهوری قبرس خواهان بازگرداندن تمامیت ارضی خویش میباشد.
در شرایطی که قبرس شمالی تحت عنوان یک مرز و بوم غیر وابسته به رسمیت شناخته خواهد شد، میتواند درخواست عضویت در اتحادیه اروپا را ارائه دهد. با این اکنون، این فرمان نیازمند توافق در میان ترکیه و جمهوری قبرس درباره ی حالت قسمت شمالی قبرس میباشد.
گردآوریبندی مطالب
قبرس شمالی، حیطهای در شمال جزیره قبرس میباشد که دارنده تاریخچه و فرهنگ وتمدن بی نیاز میباشد. با این هم اکنون، این سرزمین از ایرادات سیاسی و اقتصادی متعددی سختی می برد.
مهم ترین خلل قبرس شمالی، تقسیم جزیره قبرس به دو قسمت شمالی و جنوبی میباشد. این تقسیمبندی سبب گردیدهاست که قبرس شمالی از مزایای عضویت در اتحادیه اروپا منتفع نشود و از حیث سیاسی و اقتصادی با مشکلاتی مواجه باشد.
راهکار این ایراد، توافق دربین ترکیه و جمهوری قبرس در زمینه ی شرایط نصیب شمالی قبرس میباشد. درحالتی که این توافق نتایج گردد، قبرس شمالی قادر است از مزایای عضویت در اتحادیه اروپا بهره مند خواهد شد و حالت سیاسی و اقتصادی خویش را بهبود بخشد.
در سود میقدرت خاطرنشان کرد قبرس شمالی جزء اتحادیه اروپا وجود ندارد و درین اتحادیه به رسمیت شناخته نشده میباشد.
- ۰۲/۰۷/۲۷